A jövő nem lesz lassabb

Hamarosan beköszönt az 5G korszak és elképesztő lehetőségeket hoz magával. Minden szegmensben átállnak a cégek a webes alkalmazások használatára. A kommunikációban megjelenő plusszok még szabadabb információ közlést eredményeznek majd, a jelen problémái szertefoszlanak majd, persze majd lesznek új problémák. Remek összefoglaló cikk született az Indexen, arról hogy mi várható ránk a közeljövőben.

Miért tartottam fontosnak ezt megjegyezni és cikket írni róla? A magyar online médiapiac egy kék óceán, ami azt jelenti, hogy szabad a piac. A cégek lassan állnak át az új lehetőségek adta rendszerekhez, nehezen tudják megfogalmazni magukat és vízióikat.

Lehet ezzel most meglepek mindekit, de a jövő olcsóbb lesz. Rettenetesen olcsó, ellenben a szakember, aki tudja majd működtetni az új technikákat, az egyre drágább. A specializálódás és a minőség orientált szemléletmód a munkában mindig kifizetődőbb, igaz lassabban és lehet több is a tanulópénz, de az eredmény is ízletesebb gyömülcs.

Ezúton is bíztatom a hazai cégeket, hogy nyissák ki az elméjüket az online megoldásokra és kommunikáljanak határozottabban tevékenységükről. Szembesítjük erősségeikkel azokat a vállalkozásokat, amelyek bátran mernek állni a kihívások elé.

Az élő adás technológiák olyan marketing lehetőségeket rejtenek magunkban, amellyekkel messze meghaladják majd a szokványos televíziós élményvilágot.
Szerencse, hogy nálunk is elérhető az technológia és már most elkezdhet készülni a jövőre.